2011-es Vilniusi EB, Szepesi Csenge 2. hely és legtechnikásabb női versenyző!

2011 Vilniusi EB

2011. április 16-án került sorra a Shinkyokushin Európa Bajnokság, ahol Szepesi Csenge női 65 kg-ban képviselte hazánkat és klubunkat.
Pénteken, kétórás repülőút után érkeztünk a Litván fövárosba, ahol mindjárt be is mérlegelt Csenge. Hamar kiderült hogy a román Laura Moldovan lesz az első ellenfele. Aznap zajlott a juniorok és a felnőtt katások versenye.A juniorok küzdelemben 1 arany , 3 bronzérmet szereztek, a katások jobban szerepeltek, hisz a junior nőknél magyar bajnok lett, a fiúknál egy bronz és egy 5. hely gazdagította a magyarok éremgyűjteményét. A felnőtteknél Sensei Tóth Attila 6. Európa Bajnoki címét szerezte meg, míg a nőknél Kovács Mónika ezüstöt szerzett.
Szombaton könnyű reggeli után érkeztünk a verseny helyszínére, ahol minden a szervezők által kiírt program szerint zajlott, így jól fel tudtunk készülni a küzdelmekre.
Az első küzdelem nagyon kemény jól felkészült ellenfél ellen zajlott, az első 3 percben nem is sikerült döntő fölényt kiharcolni a román lány ellen, aki kellemetlen küzdöstílussal rendelkezett. A hosszabbításban Csenge tudatos ütései és combosai végül megtörték ellenfelét, így egyértelmű bírói döntéssel jutott tovább.
A második ellenfél, egy lengyel lány volt, akit az első 3 percben sikerült döntő fölénnyel legyőzni, úgy, hogy a bírók nem ítéltek meg 3 wazaarit, amit Csenge jobb horgai jelentettek volna.
A elődöntőben a helyiek egy favoritjával került össze klubtársunk, hál istennek és Csenge nagyon kemény technikáinak köszönhetően ez is csak 3 percig tartott, míg a bírók 5-0 arányban Csengét ítélték győztesnek.
A döntőben megismétlődött a tavalyi találkozás, hiszen újra Inga Miksaite lett a másik résztvevő. Csenge nagyon jól kezdett és irányította a küzdelmet de sajnos egy pillanatnyi figyelemetlenségét kihasználta ellenfele és egy fejrúgással eldöntötte a meccs végeredményét, hisz igaz hogy Csenge felállt , de sajnos már nem volt ideje fordítani, így a 2. helyen zárta a 2011-es EB-t.
Nagy öröm számunkra hogy Csenge megkapta a legtechnikásabb női küzdő címet, igazolva ezzel azt, hogy jó úton jár és fejlődése töretlen.
A versenyt egy nagyszerű Sayonara Party zárta, ahol méltó módon ünnepelhette együtt minden nemzet bajnokait.

További eredmények: Balogh Zsolt (Victory) 2. hely, Ábrahám Edit (Nagykőrös) 3. hely, Kovács Sándor (Victory) 3. hely, Körmöndi Lídia (Victory) 3. hely, mely mindeki számára óriási bravúr hiszen nagyon kemény és népes mezőny gyűlt idén össze, tekintve, hogy októberben Shinkyokushin Világbajnokságot rendez a WKO a Karate hazájában: Japánban.

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal