2012 Horvát Open és 2012 22 éven aluliak és súlycsoport nélküli felnőtt EB Kielcze

2012 Horvát Open

November 10-én szombaton Samoborban már 17. alkalommal rendezték meg a Branko Bosnjak emlékversenyt, ahol Szepesei Csenge képviselte a klubunkat. A felkészülésnek szánt versenyen nagyszerű eredmény született, mert Csenge két hazai versenyzőt legyőzve a dobogó tetejére állhatott a nehézsúlyban.

Egy hétre rá Lengyelországba mentünk, ahol Csenge a súlycsoport nélküli felnőtt Európa Bajnokságon indult, Halász Petra pedig a 22 éven aluliak nehésúlyú kategóriájában szerepelt. A csütörtöki mérlegelés után, pénteken került sor a fiatalok mérkőzéseire , itt Petra egy Litván lánnyal került össze, és jobban is mozgott ám az első hosszabbítás utáni mérlegelésen az ellenfele 4 kiló 40 dekával könnyebbnek bizonyult, így ő került ki győztesnek az összecsapásból. Sajnos csak szombaton tudtam meg, hogy nehézsúlyban 5 kiló különbség kellett volna az eredmény eldöntéséhez , így akkor már késő lett volna reklamálni :( .
Másnap profi körülmények között kezdődött a nagyszabású EB. Csenge első ellenfele Anca Dan volt romániából, őt az első 3 perc alatt legyőzte, mivel a román kislány sokat szabálytalankodott és két chuit (kisbüntetés) kapott, ezért a szabályok értelmében a vétkes automatikusan elveszti a küzdelmet, hacsak nincs waza ari, vagy ippon. Evvel a győzelemmel máris a négybe került Csenge, ahol régi ismerősünk Inga Myksaite litvániából lett az ellenfél. Itt sajnos a Magyar kislány járt rosszul a büntetőpontok tekintetében, mivel egy vétlen fejütés után egy chuit, majd egy megjátszott fejütés, amit három bíró bevett (megint) , a második chuit is megkapta, így hiába verte keresztbe a páston, a téves bírói döntés miatt Ingát hozták ki győztesnek. Az a baj hogy mindkét lányunk súlyos bírói hiba folytán kapott ki. De erre nem lehet felkészíteni egy versenyzőt! Például Inga, már a negyedik világversenyén játsza el hogy leütik fejre.... és visszanézzük videón és nincs fejütés! De sajnos amig a bírák teret adnak a színészkedés lehetőségének addig mindig lesz, aki ezt ki is használja.

Polacsek Zoltán

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal