5. Súlycsoportos Világbajnokság, Vilnius

5. Súlycsoportos Világbajnokság, Vilnius

2013. április 13-14-én Vilniusban, Litvániában került megrendezésre az 5. World Cup, vagyis az 5. súlycsoportos világbajnokság ahol Szepesi Csenge képviselte klubunkat. A kemény felkészülés után Csenge jó formában érkezett a versenyre, ahol a sorsolás ismeretében tudtuk, hogy nagyon nehéz ellenfelekkel kell felvenni a küzdelmet. A női mezőnyben 16 versenyző közül kerültek ki a legjobbak, így a nehézsúlyban induló Kamikázés lány is a nyolc közé kerülésért küzdött, méghozzá a Japán bajnokság 2. helyezettjével, Mami Hasegawaval. Az első két percet enyhe Csenge fölény jellemezte, de a bírák döntetlent ítéltek. Így 2 perc hosszabbítás következett ,ahol a Magyar lány felőrölte és a végén teljesen lerombolta a Japán lány védekezését, így végre a bírók kihozták győztesnek! Következett az Orosz bajnok Anna Vishnyakova, aki nagyon erős ellenfél volt, ezt bizonyította azzal, ahogy az előző fordulóban a hazai Nora Vaznelyte ellen győzött. Nos Csengével meggyűlt a baja, bár tény hogy Csengét is kimerítette a két hosszabbítás és a kemény küzdelem, de végül négy zászlót kapva győztesként jött ki a küzdelemből. Így Csenge már bejutott a négy közé, ahol a hazaiak favoritja Margarita Ciuplyte többszörös Európa bajnok,a súlycsoport nélküli világbajnokság 2. helyezettje és a négy évvel ezelőtti győztes lett az ellenfél. A Litvánok tartottak Csengétől, hiszen a legutóbbi EB döntőn már megszorongatta Margaritát, ennek megfelelően fújoltak is amikor szólították a tatamira. Az első két percet a világbajnok Litván kezdte jobban, de úgy fél perc után Csenge összeszedte magát és kétszer is fejberúgta ellenfelét, sajnos nem volt pontértékű a rúgás. Döntetlen, bár egy bíró sajnos már kihozta győztesnek Margaritát... A következő két perc élet-halál harcot hozott, ahol teljesen kifáradtak a küzdő felek és bár Csenge megint fejbe rúgta a világbajnokot,a végén döntött a hazai pálya és három bíró is a Litván lányt hozta ki győztesnek.

Óriási bravúr ahogy Szepesi Csenge az egymást követő nagy versenyeken folyamatosan szállítja a jobbnál jobb eredményeket és ez a világbajnoki 3. hely is beleillik ebbe a szép sorba. Reméljük, hogy az öt hét múlva Luzernban rendezendő Európa Bajnokságon is valamilyen fényes éremmel tér haza...

A világverseny után rendeztek egy vizsgával egybekötött szemináriumot, ahol Polacsek Zoltán öt társával együtt(Schwarz Róbert, Demeter Zsolt, Szabó Tamás 5.Dan ,Horváth Tibor és Bendiák István 4. Dan) a klub elnöke és edzője sikeres vizsgát tett 5. Danra, így ezentúl a megtisztelő Shihan megszólítás illeti meg! Gratulálunk neki és sikeresen vizsgázó társainak is!

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal