Austrian Open, a szezonnak vége

Austrian Open 2011

A Kamikaze Kyokushin Karate Kai idényzáró versenye a bécsi nyílt bajnokság volt.
Múlt héten még a belga gyémánt kupán versenyeztünk, így nem sok idő maradt kipihenni a versenyt és az utazást.

Klubunkat 4+1 versenyző képviselte az osztrák fővárosban. A férfiaknál Sensei Polacsek Zoltán -80 kg-ban, József Kristóf (Nagyatád, vendégversenyző :) ) -70kb-ban és Téglássy Győző senior nyílt kategóriában, felnőtt női -65kg-ban Szepesi Csenge és Halász Petra képviselte az „isteni szelet”.
Sensei Marek Kubek, kivel csapatunk már pár éve tartja a kapcsolatot, mindent megtett, hogy versenye a versenyzőkről szóljon, így jó hangulat jellemezte a vasárnapi napot.

A versenyt a katások kezdték, s mint reméltük, nagy sikert arattak.
Az eredményeikröl:
Sensei Tóth Attila (Abasár) bajnok kátát mutathatott be, így ő lett a 2011-es Austrian Open megérdemelt győztese míg a felnött nőknél a kétszeres junior európabajnok siófoki Mármarosi Henrietta 2.helyen végzett. A junior lányok kategóriájában magyar színben tündökölt az egész dobogó.

A kata eredményhírdetések után az összes küzdő felsorakozott a középső tatamira, ahol mindenkit név szerint szólitottak kategóriájába.

A verseny hamar folytatódott így csúszás nélkül pontosan tudhatta mindenki mikor fog küzdeni.

Csapatunkból Kristóf kezdett lengyel ellenfele ellen, aki nagyon ügyesen próbálta Kristófot ushiro mawashival megfogni, de Kristóf ügyesen oldotta meg ezeket a helyzeteket és küzdelmük végén chudan-jodan ipponnal nyert! Nagy siker volt számunkra, hisz fiatal kora és igencsak csekély súlya ellenére, Kristóf bátran indul a felnöttek között, és mindig tud meglepetéseket okozni, hiszen nagyon erős technikákat tud jó időben jó helyre elhelyezni.

Sensei Polacsek multifunkcionális posztot vállalt ezen a versenyen is, hisz nem csak mint edző, de mint versenyző is kiváló munkát végzett.

A küzdelmeiről:
Első ellenfele egy fiatal lengyel küdző volt, aki nagyon sokat fogott és indított szabálytalanúl lábsöpréseket melyet a bírók a 3.ilyen után már egy chui-val intettek. A küzdelem 5 percíg tartott, melyben Sensei mint erőben mint állóképességben felülmúlta ellenfelét, és léphette így a legjobb 4 közé.

A döntőbe való jutásért szintén lengyel ellenféllel állt szemben, aki kitünő spiritje és nagyon erős ütéseivel tudott győzni előző ellenfelivel szemben.
Kettejük küzdelme nagyon szorosra sikerült, így 7 percíg tartott míg a döntés megszületett. Mind a kettő küzdő teljesen kimerült, hisz ide mindenki nyerni jött.
A fiatal lengyel bíróival győzött s utóbb meg is nyerte a versenyt.
Sensei 3. helyen végzett, mely nagyon tiszteletreméltó eredmény, hisz mint edző, már sok sok éve rengeteg edzést tart hétről-hétre, jut ideje versenyre készülni, és örömünkre nagyon jól helytállni a fiatalabbak között.

A senior férifaknál Téglássy Győző állt fel csapatunkból. Ellenfele egy nagyon keménykötésű, jóval nehezebb moldáv férfi volt, kit Győző nagyon meglepett harcias modorával és erős mea gerieivel.
A nagy súlykülönbség viszont a hosszabításban már a nehezebbnek kedvezett, így 4 perc után a Moldáv nyert. Győzőnek külön köszönet jár hisz példaértékű hozzáállást mutat a karatéhoz! A versenyt 3. helyen zárta.

A lányok:
Halász Petrának a korábbi sorsolástól ertérően jóval nehezebb ellenfél jutott neki, méghozzá az idei EB junior 2. helyezettje, a lengyel Marta Lubos. Szikrázóan kemény és szoros 7 perces meccset vívtak, melyben Petra kiválóan helytállt, de végül ellenfele fejrúgásainak köszönhetően a lenygel lányt látták jobban a bírák.

Csapatunk másik női indulója, Szepesi Csenge ugyanebben a súlycsoportban indult.
Első ellenfele igencsak messziről jött, hiszen Norvég színeket képviselt. A küzdelem 1,5 percig tartott, egy jodan wazaari és egy chudan ippon-al zárult.

A döntőben a már régóta ismert ellenféllel, Körmöndi Lídiával került össze, akit meggyőző fölénnyel 3 perc alatt bírói döntéssel győzött le. Külön öröm számunkra hogy Csenge ezen teljesítményéért kiérdemelte a legjobb női küzdő különdíját.

Külön köszönet jár a szurkolóknak, fotósunknak Alexnek és a rendező Sensei Marek Kubeknek.
Kiváló alakalom volt a versenyzésre és a küzdelmi szituációk gyakorlására, melyből minden versenyzőnk sokat tudott meríteni. Reméljük ez további motivációt and majd útjukon.

Az eredményeink:

  • 1. hely: Szepesi Csenge -65 kg, a legjobb női küzdő különdíja!
  • 3. hely: Sensei Polacsek Zoltán -80 kg
  • 3. hely: Téglássy Győző - senior open
  • 8 közé jutott: József Kristóf -70 kg és Halász Petra -65kg

További képek a versenyről -->

Kamikaze

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal