Diamond Cup 2011 Antwerpen

Diamond Cup 2011 Antwerpen

Pontosan 2 hete döntöttünk úgy hogy kiutazunk Belgiumba, hiszen ahogyan a nevezésekből ki lehetett venni, világszínvonal képviselte magát ezen a versenyen.
Klubunkból Szepesi Csengét nevezetük -65 kg-ba, ahová előzetesen 14 versenyző adta le indulási szándékát. A férfiaknál is nagyon nagy mezőny gyűlt össze, kiváló küzdőkkel, és neves bajnokokkal.
Péntek délben repültünk Brüsszel-be, szállásunkat pedíg Waterloo-ban foglaltuk el Sensei rokoainál, mely óriási segítség volt,és nem utolsó sorban nyugodt és kellemes körülményeket biztosítottak a versenyre való felkészülésben.
Szombat reggel már Antwerpenben kellett kora délelőtt mérlegre állni, így a kata-soknak is tudtunk szurkolni. Sensei Tóth Attila és tanítványai képsviselték még szervezetünket magyarországról a kata kategóriában. Az Abasári csapat 2 első hellyel, és egy bronzal zárta a gyémánt kupát, mely újból nagy siker Magyarországnak, hiszen akárhová mennek a katások, mindenhol az élen sikerül végezniük.
Sensei Attilának szívből gratulálunk a munkájához és ahoz hogy minden nehézség ellenére, csapatját önzetlenül nemzetközi versenykre juttatja el.

A kumitéről:
Délután 2 kor kezdőztek a küzdelmek a női -65 kg van, mely a női súlycsoportok közül a legnevesebb versenyzőket foglalta magába, mint: Gridneva Mariya Shinkyokushin,Kazakhstan (világkupa 1. hely 2009 Szent Pétervár -55kg), Mikstaite Inga Shinkyokushin Lithuania (világkupa 3. hely 2009 Szent Pétervár -65 kg, többszörös EB 1. hely), Yorulmas Canan Nederland (Rengokai EB-győztes, Thai, Kick-Box profi), Valieva Irina Bushido dojo Russia (orosz bajnok 1. hely -65 kg).

A litván EB után, Csenge egy osztrák Taekwondo versenyen vett részt, és a belga bajnokság nem volt a tervek között, de látván ezeket a versenyzői listát, nem lehetett kérdés hogy utazik-e a Kamikaze.
Tekintve hogy októberben Tokioban a súlycsoport nélküli Világbajokságra a felsoroltak közül már hárman kvalifikálták magukat, fontosnak tartottuk az indulást, hisz mindenki ezen cél érdekében jött.

Csenge első körben a belga Steur Nina Kaido Dojo-val küzdött, melyet awazate ippon-al nyert 2 percen belül, jodan mawashi-val.
A második küzdelemben számítottunk rá hogy a kazah Mariya Gridneva-val kerül majd össze, hisz a kazah kiváló formában volt, és két ellenfelét is nagyon meggyőzően verte.
Mindannyian nagyon vártuk az összecsapást.
A küzdelem óriási népszerűségnek örvendhetett, hisz nagyon sok szurkoló volt mind a két oldalról. Az első 3 percen, Csenge ügyesen védte a jodan támadásokat, folyamatos ritmus törésekkel, melyek visszafogták a kazah ellenfél nagyon pörgős iramát, így az első 3 percben döntetlent ítéltek.
A hosszabításban Csengének sikerült többször tisztán találnia fejrúgásokkal, és chudan mawashi-gerivel, mely eldöntötte a meccs kimenetelét: Csenge legyőzte ellenfelét, és így felkészülhetett a negyedik összecsapásra Inga-val, melyet az EB óta várt már a Kamikazés lány.

A döntők a terem közepén zajlottak, mely odavonozott minden nézőt a pást köré.
Inga magabiztosan győzte le az orosz bajnokot, chudan ipponnal, így biztosította döntöben való résztvételét.
Fotos küzdelem volt számunkra, hisz a három eddigi meccsből eddig mindig Inga jött ki győztesként.
A döntőben mind a két küzdőn látszott a győzni akarás, és ennek érdekében mindent meg is tettek.
Az első 3 percben Csenge sokkal összeszedettebben küzdött mint eddigi meccsein, így a 3 perc végén 1 bíró már őt látta jobbnak, viszont a küzdelmet folyatták. A hosszabításban már sokkal nagyobb iramban kezdett Csenge, tudván hogy a litván lány súlykülömbséggel tudna nyerni, hisz 3,2 kg volt közöttük. A 2 percben, Csenge nagyon erős gedan mawashikkal lassította Ingát, és kívülről már tisztán látszott a két küzdő erőben való eltérése.
Az idegtépő pillanatok végén 2 piros zászló emelkedett a magasba, és 2 döntetlen. A főbíró Csenge mellé állt, így ő lett a Gyémánt Kupa -65 kg győztese.
Újra láthattuk Csengét felszabadultan, összeszedetten küzdeleni, mely nagy örömmel töltött el minket.
Az estét a díjkiosztóval zárták, mely tartogatott még sok meglepetést.
Az első helyet egy oriási kupával (melyet nem volt egyszerű hazahozni), egy gyémánt drágakővel, egy karate gí-vel és egy 3 éjszakás hotel tartózkodással díjazták.
Ezért külön köszönet jár a szervezőknek, hisz ritkán van erre példa hogy a díjakban a versenyzők részesülnek.
A magyarok csapatát Shihan Bencze Antal 3 versenyzővel erősítette (Mezősi Marina, Rózsa Gábor, Pethő Gergő), akik kőzül Geri 4. helyen zárta a versenyt, mely fiatal kora ellenére nagy teljesítmény volt a -90 kg-ban, hiszen itt kazah, orosz és belga ellenfeli igazán színvonalas és nagyon kemény iramot diktáltak, melyben a Fight-Team versenyzője nagyon tiszteletreméltóan helytállt, s mögötte nem kis nevű és képességű versenyzők végeztek.
Gratulálunk a Nyíregyháziaknak!
A belga hétvége sok enegiát adott nekünk, melyet reméljük hogy az elkövetkezendő időben, mint a karatéban, mint a megánéletben tudunk majd kamatoztatni, hisz Csengének most jönnek a nagy vizsgák az egyetemen és a diplomamunka.
Nagyon jó érzés ezeket a pillanatokat megélni, látni a versenyzők szemében az örömöt.Reméljük hogy örülhetünk még így, hiszen ezeket a pillanatokat sose feledi el az ember.
Osu!
Kamikaze

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal