Dr. Szepesi Csenge ismét Európa csúcsán!

Karate Európa Bajnokság, Baku

Az idén fogorvosként ledoktorált Szepesi Csenge megvédte európa bajnoki címét a Bakuban (Azerbajdzsán) rendezett shikyokushin karate európa bajnokágon.
A Magyarok legkiválóbb női versenyzője idén már kiemelten a legjobb 8 között kezdett, ahol első küldelmét a lengyel Anna Bojda ellen vívta, melyet 3 perc elteltével simán hozott.
Az elődöntőben a románok kiválósága, Chirila Viviana volt Csenge ellenfele, aki több elkövetett szabálytalanság után, amiből egy kellemetlen szájsérülés is származott, ismét egyértelmű bírói döntés született Csenge javára.
Ismétlődött a tavaji döntő. A soproni lány ellenfele, ugyanúgy mint a 2013-as svájci EB-n, most is a lengyelek bajnoka Agata Kaliciak volt. A mérkozés első 3 percében mindkét fél nagy elszántságot és győzni akarást mutatott, így a bírók további 2 perc hosszabítást ítélték.
És itt jött a bravúr: Csenge óriási ütései és testre mért rúgásai következtében a lengyel ellenfél a kiütés határára sodródott. Egy jól elhelyezett ütéskombináció után a bírók wazaarit itéltek, így a magyarok egyetlen küzdelmi Európa Bajnoki Címe biztosítva volt.
"Nagyon boldog vagyok hogy a rengeteg befektetett energia és edzésmunka idén is meghozta gyümölcsét és az első hely mellé még a legharcosabb női küzdőnek járó különdíjat is hazahozhattam. Számomra ez mindig nagy megtiszteltetés és elismerés."
A Kamikaze Kyokushin Karate egyesületben nyáron sem áll le a munka. A klub 3 edzőtábort rendez, svéd vendégeket fogad és készül az őszi versenykre.
Szeptember 7-én Veszprémben kerül sor az Oyama Memorial Világkupára, ahol Csenge ismét megcsillogtathatja küzdeni tudását.

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal