IKO 3 Magyar Bajnokság - Zemplén Kupa

IKO 3 Magyar Bajnokság - Zemplén Kupa

IKO 3 Magyar Bajnokság - Zemplén Kupa, Sátoraljaújhely

Az idei év első versenyén 3 kamikazés induló vett részt: Spéder István, Szepesi Csenge és Halász Petra.
A verseny fontosságát az is igazolta, hogy az ország legtávolabbi pontjára utaztunk hogy próbára tegyük felkészültségünket.
Míg Spéder István a férfi A-kategória könnyűsúlyába indult, a két lány, Csenge és Petra az egyetlen és egyben legmagasabb színvonalú és legnépesebb kategóriában, a női A-kategória nehésúlyában indutak.
A felnőtt A-kategóriás küzdelmek viszonylag későn , délután 5kor kezdődtek.
A lányokhoz:
A felnőtt női A kategória nehézsúlyában világszínvonalú mezőny jött össze Ábrahám Edit és Szepesi Csenge révén.
5 versenyző nevezett, így a körküzdelmek során mindenkire 4 küzdelem várt, ami külön pozitívumot jelentett.
Szepesi Csenge első ellenfelét egy chudan gyomor wazaari és egy fej ko-val győzte le idő elött.
Második küzdelmét 2 másodperc! alatt nyerte gyomor ko-val ami a verseny leggyorsabb kiütése volt.
Harmadik ellenfele a csapattárs Halász Petra volt,akivel a dojo-n kívül még nem küzdöttek.
Csenge comb wazaarival nyerte küzdelmüket 3 perc alatt.
Az utolsó és egyben leghosszabb küzdelem következett. Ellenfele a háromszoros EB győztes Ábrahám Edit volt,aki ellen eddig Csenge négyszer küzdött.
Ezen alkalommal Csenge jóval nagyobb elhatározással , erővel és kitartással harcolt a bajnoki cím elnyeréséért.
Csenge a második hosszabbítástól kezdve fölényben volt, de a bírák a két lányra bízták az egyértelmű és végleges döntést.
Küzdelmük a verseny fénypontja lett,hiszen 13! percig tartott míg egyértelműen Csenge volt a jobb és lett a küzdelem és kategóriája győztese.
Oriási eredmény és elismerés, hiszen először sikerült Editet legyőznie, ami a világupára való felkészülésre nézve nagy pozitívum.

Halász Petra első ellenfelét 3 perc alatt egyértelmű bírói döntéssel győzte le. Második küzdelme Edit ellen folyt, ahol Petra eddigi legjobb formájában 5 percet küzdött a már említett Ábrahám Edittel. Edit megnyerte a küzdelmet, Petra pedig nagyon sok tapasztalatot szerzett, ami reméljük a jövőben segíteni fogja.
Utolsó ellenfele már nem mert kiállni Petra ellen, így Petra egy bronzéremmel és világszínvonalú tapasztalatottak zárta ezt a versenyt.

Csapatunk A kategóriás könnyűsúlyú versenyzője Spéder István hosszabb versenykihagyás után tért vissza a pástra mindannyiunk örömére.
István első ellenfelé utólagos változtatások után a világbajnok és többszörös EB-győztes Rózsa Gábor volt.
Küzdelmük rendkívül látványos volt, hiszen mindketten nagyon magas technikai színvonalt képviselnek. Az első 3 percben teljesen kiegyenlített küzdelmet vívtak telis-teli izgalmas helyzetekkel. A hosszabítás végét viszont már Rózsa Gábor irányította, igaz csak egy hajszálallal, de ez elég volt hogy győztesként léphessen le a tatamiról, mint minden további küzdelme után, hiszen a könnyűsúly bajnoka lett.
Épp ezek miatt kicsit bosszantó hogy már az első körben összesorsolták csapattársunkat a későbbi győztessel, de reméljük a továbbiakban is látjuk majd Spéder Istvánt legalább ilyen jó formában küzdeni.

Sensei Polacsek Zoltán vezetése és versenyfelkészítése alatt a Kamikaze Kyokushin Karate Kai eredményesen , újabb bajnoki címmel és egy bronzéremmel, mindezek mellett rengeteg tapasztalattal, legyőzött etapokkal és méltó szerepléssel zárta az ideji év első de annál fontosabb versenyét.
Fontos állomás volt csaptunknak a márciusi Magyar Bajnokságra és Szepesi Csengének az áprilisi vilniuszi világkupár való felkészülésben, hiszen ez a legjobb mérce, ki milyen szinten van felkészülésésben testileg s lelkileg.

A Kisalföld cikke a versenyről: http://www.kisalfold.hu/sport/karate_ket_masodperces_ko_utan_aranyerem/2...

Kamikaze

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal