Kamikaze-Wasabi Kyokushin Spirit tábor beszámoló

I. Kyokushin Spirit Edzőtábor

Idén megrendezésre került az első és egész biztosan nem utolsó Kamikaze-Wasabi Kyokushin Spirit tábor. Július 3-án, vasárnap 32 karatéka érkezett a szállásra, a fertődi kollégiumba. Már az aznap délutáni edzésen megéreztük, hogy ez a sensei Polacsek Zoltán és sempai Molnár Péter vezetésével rendezett tábor igazán kemény lesz.

Másnap reggel kezdődött is, ami aztán szállóigévé vállt a táborban: békaszöcsi. A reggeli edzések mindig futással indultak, amit állóképességi és erősítő feladatok követtek, majd szintén futással végződtek. Reggeli után volt egy kis időnk pihenni (néha még a gyerekek is pihentek ☺), ami után kezdődött a délelőtti edzés. Ezeken általában kihonnal és kataval foglalkoztunk. Hol az alapokat finomítottuk, hol számunkra új dolgokat tanultunk, így készülve a tábor végén megrendezett övvizsgára. Ebéd után volt egy kicsit hosszabb szabadidőnk, amit a szerda kivételével minden nap küzdelmi edzések követtek. Kedden kivételessen sempai Spéder István és klubunk világbajnoka, Szepesi Csenge, mutattak nekünk jobbnál jobb kombinációkat, illetve ügyességi feladatokat. Aznap este szalonnasütéssel töltöttük fel magunkat, hogy másnap teli energiával kezdhessük az edzéseket.

Szerdán délután Harkára indult a csapat, hogy megnézzük a Kurszán Kende hagyományőrző lovasíjász csoport edzését. Aznap éjszaka jött, amire csak a tapasztaltabb táborozók számítottak: az éjszakai edzés. A különböző erősítő feladatok után még sokkal jobban esett az alvás mint máskor.

Csütörtökön délután kezdődött a tábor legnagyobb kihívása: az övvizsga. Összesen 42 karatéka próbálta megszerezni a következő övfokozatot. A vizsgára az Eszterházy Kastélyban került sor. A két órás technikai vizsga után legtöbbünkre még vártak a küzdelmek, akire nem, az pedig szurkolva bíztatott minket. Először a gyerekek küzdöttek egymással, majd a felnőttek következtek. Sok nem táborlakó is lejött a vizsgára, ki segíteni, ki szurkolni.

Szerintem nagyon jól sikerült ez a tábor és remélem, hogy jövőre újból együtt adhatjuk ki magunkból a maximumot ezzel a nagyon kellemes társasággal.

Halász Petra

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal