Megérkeztünk Janpánba!

Japán 2011

Sensei Polacsek Zoltán és jómagam a nagykőrösi csapat társaságában 16-án megérkeztünk a japán fővárosba, a Shinkyokushin Karate VB helyszínére.
12 órás útunk igaz hosszú volt, de nem jeletett különösebb problémát az átállás, hiszen itteni tradiciónális japán szállónkon a nyugalaom és a pihenés garantált. Első napunk délutánját a környék felfedezésével töltöttük.
A hétfői napot Tokyo belvárosában töltöttük, a császári palota megtekintésével és a Tokyo Tower 250m magasan lévő kiátójából való panoráma körbetekintésével.
Tokyoban természetesen egy külföldinek majdnem hogy lehetetlen japán nyelvtudás nélkül a metró vonalakon kiigazodnia, de mindig szívesen segítségünkre volt néhány japán utas.
Kedden már a városon kívül töltöttük napunkat, nevezetesen Kamakurában és Hiratsukában.
Kamakura, melyet az első Shogun, Minamoto Yoritomo alapított hatalomra tőrése éveiben, 1180 körül, egy szent helyre épített történelmi város, tele templomokkal és szentélyekkel, melyeket a mai napig is csak szerzetesek laknak és gondoznak. Tiszteletünket tettük az első Shogun sírjánál.
Aznapi második megállónk Hiratsuka város volt. Sensei 5 éve, első japán útján erre a helyre kapott meghívást, így hát jól el tudott tájékozódni, s még az ottani dojo-t is megnéztük.
A nap utolsó állomása a Csendes-óceán patrja volt, melyet a lenyugvó nap és a részben látható Fuji ragyogott be.
Folyt. köv.
Kamikaze

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal