Mozgalmas tavasz a Kamikázéban!

Elsőként a fiatalok versenyeredményeiről tartok egy kis beszámolót, idén két versenyt rendeztek az utánpótlás korosztály részére, az egyik a Diákolimpia területi döntője, ahol 13 versenyzővel vettünk részt az eseményen az eredményeink:

  • Lencsés László gyerek 2 kumite 2. hely, kata 2. hely
  • Hainer-Lacsnyi Berta gyerek 2 lány kumite 3. hely
  • Görög Bettina ifi lány kumite +65kg 2. hely
  • Neuherz Szonja ifi lány kumite +65kg 3. hely
  • Kránitz Mátyás ifi kata 1. hely, kumite ifi 55kg 2. hely
  • Jakab Benedek ifi kumite +75kg 2. hely
  • Gaál Gellért ifi kumite +75kg 1. hely
  • Tölli Eszter junior női kumite 60kg 1. hely
  • Jámbor Vanessza junior női kumite 60kg 2. hely

A versenyen indult még Makai Krisztián serdülő kategóriában, Szegedi Dóri gyerek 1 kategóráiban méghozzá katában és küzdelemben is, valamint nővére Szegedi Anna, aki formagyakorlatban képviselte klubunkat. Bár kiestek ,de hozzáállásuk és lelkesedésük példamutató, főleg Dóri lelkesedése dícsérendő.

A kifejezetten sikeres verseny biztatást adott az április 2-án megrendezett Országos döntőre,amit ráadásul a Veszprémi Arénában bonyolítottak, így igazán méltó volt az esemény magas szintjéhez.

A döntőn végül betegség miatt csak 9 fő volt jelen, de ők is kitettek magukért és rendkívül sikeres versenyt tudtak maguk mögött.

Lencsés Lacira nagy várakozással tekintettünk, hiszen nagyszerű eredményekkel érkezett, de sajnos kicsit álmos volt és bár katáját szépen és pontosan adta elő, de ellenfele dinamikus előadását nem tudta felülmúlni, így kiesett. A küzdelemben is helytállt jól küzdött de ellenfele több pontot ért el.

Az ifjúsági kata versenyt nagy fölénnyel nyerte Kránitz Mátyás, aki évek óta kiemelkedő versenyzést produkál. Ennek megfelelően a küzdelemben is kemény küzdelmek után az ezüstérmet szerezte meg. Őszinte gratuláció a teljesítményéhez.

Az ifi fiúk nehézsúlyú versengésében vártuk, hogy megismétlődjön a várpalotai döntő a két Kamikázéssal Gellérttel és Benedekkel. Ám nem sikerült a bravúr mivel Gaál Gellért bealudt az első küzdelmében és a 4. másodpercben kapott fejrúgás miatt kiesett... Benedek viszont egy nyert meccsel bejutott a négy közé, de az elődöntőben szintén brutálisan kemény küzdelemben alulmaradt ellenfelével szemben de így is a dicséretes 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk neki.

A nőknél az ifi nehézsúlyba voltunk érdekeltek az Európa Bajnok Görög Betti és az EB 3. Neuherz Szonja révén. Mindketten magabiztosan nyerték az első küzdelmüket, az elődöntőben azonban Szonja két fejrúgást benézett így neki meg kellett elégednie a 3. hellyel, ismét....

Betti viszont bejutott a döntőbe, ahol ellenfele ugyanaz volt, mind a területi döntőben. Ott két fejrúgással kikapott most két fejrúgással győzött. De azért ez nem volt ilyen egyszerű, hiszen Betti egy kissé görcsös volt, így az első két percben szerencsével sikerült a döntetlent kiharcolni, viszont a hosszabbításban észrevette a lyukat ellenfele védelmében, így nyerte meg a 2016-os Diákolimpiát! Örülök, hogy sikerült, hiszen Betti már évek óta rengeteg energiát fektet az edzésekbe, és ez az eredményekben is egyre jobban megmutatkozik.

Utolsó indulóink a junior női 60kg-ban voltak, itt Tölli Eszter és Jámbor Vanessza révén voltunk érdekeltek, és volt reményünk ,hogy jól fognak szerepelni, hiszen sokat fejlődtek az elmúlt évben. Hatan indultak ebben a súlycsoportban, bemérkőztek a háromba és nagy örömünkre mindketten magabiztosan jutottak be az érmesek közé. A döntő küzdelmekben Eszter mindkét küzdelmét megnyerte és jogosan lett Diákolimpia Bajnok! Vanessza nagyszerűen állt helyt de meg kellett elégednie a 3. hellyel ami rendkívül dicséretes hiszen jóformán két éve karatézik.

Gratulálok az összes versenyzőnek, hiszen sokat áldoztak azért, hogy elinduljanak eme nemes versengésen, és külön dicséret az érmeseknek, akik most már megtapasztalták a siker ízét ,így remélem még többet és még jobban fognak edzeni, hogy élen járjanak a jó példával!

Full Contact Karate Magyar Bajnokság

2016 márciusában rendezték meg Budaörsön a Full Contact Karate Magyar Bajnokságot ahol ismét Szepesi Csenge képviselte klubunkat, a verseny sajnos nagyon kis létszámú volt, a női nehézsúlyban csak hárman indultak Csenge nagyon nagy fölénnyel megvédte bajnoki címét, így már ötödször lett Magyar Bajnok és ezáltal kvalifikálta magát a Tbilisziben Grúziában megrendezendő Európa Bajnokságra.

A felkészülést az EB-re már meg is kezdtük bízva egy ismételten sikeres szereplésben, ezért mindent meg is teszünk.

Shihan Polacsek Zoltán 5. Dan

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal