Magyar Bajnokság 2012

2012. márius 31-én Budaőrsön került megrendezésre a Knock Down Magyar Bajnokság, amely ünnepélyes keretek közt lett megrendezve, hiszen 40 éve vetette meg hazánkban lábát a karate.
A versenyre öten kezdtünk készülni, de sérülések miatt végül hárman értünk oda: Szepesi Csenge női nehézsúlyban, Spéder István férfi könnyűsúlyban és Polacsek Zoltán nehézsúlyban.
A sorsolás azért felvetett bennem egy kis kételyt, hogy ez biztos teljesen korrekt-e? De végül el kell fogadjam az alapvető dolgot, hogy a győztesnek mindenkit le kell győznie. Ennek megfelelően Isti első ellenfele a már addig egyet győző Pető Krisztián volt, akivel rendkívül szoros küzdelmet vívott és nagyon hatékonyan valósította meg a megbeszélt taktikát, sajnos 5 perc után a bírók jobbnak látták ellenfelét. A győztes viszont már nem tudott kiállni a következő küzdelmére...
Jómagam csak a rendkívül ostoba módon elnyújtott megnyitó után kerültem sorra, az ellenfelem a 20 évvel fiatalabb Magyar bajnok, kétszeres EB induló Pethő Gergő volt. Fegyelmezetten betartottam az eltervezett taktikát, azonban a végére még hányzott egy kis tűz, ezért a bírák kihozták ellenfelemet.
Nagy reményű indulónk Csenge nehézsúlyban próbálkozott, ahol első ellenfelét meggyőző fölénnyel verte, majd az elődöntőben Ábrahám Edit várt rá akivel óriási csatát vívva végül csak két bírót tudott maga mellé állítani, így mivel a súly nem döntött az egy deszkával többet törő ellenfelét hozták ki győztesnek.
Az elért eredmények egyértelműen csalódást okoztak, a mutatott forma azonban ad okot a reményre. Bár lehet le kell számolnunk minden reménnyel és akkor végre eljön a pillanat amikor az eszünket és értelmünket is használjuk.
Ez az eredmény is elegendő volt Csengének ,hogy az Európa Bajnoki részvételt kiharcolja. Gratulálunk neki és kívánjuk hogy minél jobban szerepeljen a Kontinens viadalon.

OSU

Sensei Polacsek Zoltán 4. Dan

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal