Összefoglaló az I. Kyokushin Spirit Edzőtáborról

Az I. Kyokushin Spirit Edzőtábor résztvevői

Az idei nyár első edző tábora július 3-án kezdődött Fertődön. A tábor a Soproni Kamikaze egyesület szervezésében zajlott, sensei Polacsek Zoltán vezetésével. Két klub alkotta a tábor magját. A szervező egyesület a Soproni Kamikaze, valamint a Felvidéki Wasabi Kyokushin Karate Team. Az edzéseket a két klub vezetője elsősorban Sensei, valamint sempai Molnár Péter vezették. Családias hangulatban 32 bentlakó fővel indult a tábor.

A tábor célja a Kyokushin szellemiség értékeinek gyakorlása volt. A fegyelem, az egymással szembeni feltétel nélküli tisztelet, valamint a kőkemény edzések az első pillanattól a táborlakók napirendjét alkották. Amik betartatására kiemelten magas figyelmet fordított minden elöljáró.

Az első edzésre vasárnap délután került sor. Egy pörgős állóképességi gyakorlatsorozattal indult, ami a magas rúgásokra volt kiélezve. Már itt belekóstolhattak a gyerekek Sensei határozott lógást nem tűrő edzéseinek hangulatába. A bőséges vacsora után energiával telten tért nyugovóra a tábor.

A reggeli edzések 6.00 órakor kezdődtek. Futás, állóképesség fejlesztő, valamint erősítő feladatokkal teltek a reggelek. Már az eső edzést követően mindnyájunk lába felvette az „ edzőtáboros hangulatot” ami kisseb nagyobb izomlázként mutatkozott.

A délelőtti edzések 10.00 órai kezdettel a technika és a kata gyakorlásával teltek. Bontott csoportokban 1. kezdő csoport, 2. haladó csoport dolgoztunk. Melyeket sensei Polacsek és sempai Molnár Péter vezettek.

Délutáni edzéseink természetesen a küzdelem jegyében zajlottak. Nagy örömünkre kedden a délutáni edzést Szepesi Csenge és sempai Spéder István tartották. Jól el is fáradtunk. ☺

Szerda délután kirándulni mentünk Harkára a Kurszán Kende lovas tanyára, ahol hagyományőrző lovasíjász edzésben gyönyörködhettünk. Itt szeretném megköszönni Czanik Csabának a tanya tulajdonosának, hogy lehetőség adott csapatunknak bepillantást nyerni őseink hagyományaink és harci játékainak gyakorlataiba. Maradandó élménnyel gazdagodtunk! Köszönjük!

A kirándulást követően mindenki a másnapi vizsga izgalmaival tért nyugovóra. Ami nem tartott túl sokáig ugyanis miután mindenki elaludt hajnali félkettőkor a Sinkyokushin indulótól lett hangos a tábor. Éjszakai edzés! A sokkhatás az első táborozók körében garantált volt. De még a rutinosabb kartékák arcán is már látható volt az elmúlt hét fáradalminak hatása „Bakker ez nem igaz” kifejezéssel. Pörgős, tartalmas 45 percben gyakorolhattuk és élvezhettük karaténk technikái okozta gyönyöröket.

A tábor csúcspontja a vizsga volt. Szinte minden táborlakó felállt tanúbizonyságát tenni felkészültségének. A bejárókkal együtt 42-en vizsgáztak. Színvonalas, embert próbáló követelmények elé állította sensei a tanítványokat. Aki sikeres vizsgát tett méltán és büszkén viselheti a jól megérdemelt övfokozatát. Gratulálok mindenkinek!

A táborzárásra pénteken a délelőtti edzést követően került sor. Azt hiszem mindnyájan akik részt vettünk a táborban el mondhatjuk, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Mélyültek a baráti kapcsolataink és bízvást mondhatom, hogy az embert próbáló körülményeknek köszönhetően mindenkinek volt alkalma szembenézni gátló gyengeségeivel, félelmeivel, és mindnyájan megvívtuk saját belső harcainkat. De a tábor végére szinte mindenki így összegezte az átélteket: „Nagyon elfáradtunk… De megérte!”

Biztos vagyok benne, hogy a pozitív és igazán harmonikus közös munkánknak lesz még folytatása jövőre is egy hasonló hangulatú táborban.

Köszönöm Senseinek a lehetőséget és a munkáját!

Osu!
Molnár Péter

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal