Történelmi siker Tokyóban!

2015 október 31 és november 1.- én került megrendezésre a 11. World Karate Championship, azaz a 11. Karate Világbajnokság, amelynek keretén belül bonyolították a harmadszor megrendezett női világbajnokságot. Ezen índult klubunk büszkesége Szepesi Csenge is, aki Shihan Polacsek Zoltán edzővel együtt képviselte a Kamikaze egyesületét és Magyarországot is eme jelentős eseményen.

Egy héttel a verseny előtt érkeztünk Japánba, hogy az aklimatizálódás megfelelő legyen. Sikerült megoldani az edzéseket is ,így amikor elérkezett a szombat, tudtuk, éreztük, hogy nagy dolgok történhetnek... Az első nap főként a várakzásé volt, mert rengeteg versenyző indult, férfiaknál mintegy 140 fő, a nőknél pedig 45 fő. Csenge eddigi jó eredményeinek hála, kiemeltként indult, így az első kör küzdelmeiben nem vett részt. Délután fél ötkor(helyi idő szerint) volt az első küzdelme egy 48 kg súlyú Japán lánnyal név szerint: Momoka Obával. A küzdelem 2 perc után sima győzelemmel zárult, a kislány folyamatosan menekült, így nem lehetett értékelni a teljesítményét.

Vasárnap reggel kissé álmosan mentünk a verseny folytatására. Az első meccsre délelőtt került sor, ez egy másik Japán lány : Noriko Yokoyama aki sokkal nagyobb aktivitással kezdte a küzdelmet, de szerencsére Csenge felkészültsége és ereje nem hagyta őt érvényesülni, így a végén ismét mi örülhettünk. Következett egy Litván hölgy, név szerint Gabija Gudaliuskaite. Óriási erőfölényben volt Csenge és hatalmas shita tsukikkal meghátrálásra késztette ellenfelét. Így már a legjobb négyben volt, ahol a hazaiak még megmaradt legnagyobb esélyese, Misaki Sato próbálta megakadályozni Csenge sikerét, sikertelenül. Igaz ez volt a legnehezebb meccse Csengének, hiszen a háromszoros Világkupa győztes, aki a nyolc évvel ezelőtti döntőben a szintén Magyar Szövetes Verával küzdött, mindent megpróbált, de épp úgymint az első női VB döntőjében, most is elvesztette a küzdelmet, mivel Csenge akarata és ereje megtörte őt. Már csak a döntő volt hátra, ahol a 16 éves (!) Juri Minamihara volt az ellenfél, de szerencsére nem bizonyult elég erősnek, agresszívnek és a bírók ügyeskedése ellenére, tudniillik inteni akarták a Magyar leányt, nem volt kérdés, hogy ki nyeri ezt a küzdelmet és evvel a Világbajnokságot is!!! Szepesi Csenge VILÁGBAJNOK!!!

MKKSZ

wahavi honlaptervezésdrupal